2010. április 30., péntek

Védjeggyel a csúcsra!

2010. április 26-án a Szellemi Tulajdon Világnapjára időzítve jelent meg Pintz György: Védjeggyel a csúcsra! c. könyve. Tekintettel a - szellemi alkotások általában vett és a könyv esetében a - védjegyek gazdasági potenciáljából eredő, az egyes vállalkozások és termékek életét alapvetően befolyásoló fontosságára, a könyv szakszerűen és kimerítően tartalmazza a védjegyjog szabályainak, valamint a védjegyekkel összefüggő egyes jogi és gazdasági kérdéseknek a bemutatását. Jellegét tekintve ugyanakkor a könyv nem pusztán jogi tankönyv: a célközönség - a magyar vállalkozások és jogászok - várható igényeinek megfelelően a magyar és uniós jogi előírások erdejét és a vonatkozó joggyakorlatot stand-up comedy stílusban, olvasmányosan, szórakoztatóan, érdekességekkel megtűzdelve mutatja be.

Védjeggyel a csúcsra! 2010. április 20-án tartott sajtóbemutatóján Pintz György a következő szavakkal mutatta be a könyvet:

Könnyebb egy vicces sztorit megjegyezni, mint egy jogszabályt. A könyv ezért több síkon tárgyalja az európai védjegyjogot. A könyv főhőse Lúzer Elek (Joe Loser) minden hibát elkövet, amelyet egy kezdő vállalkozó el szokott követni márkaneve kiválasztásakor. Loser az Európai Bíróságra is eljut, és a könyv sajátos szemszögből kommentálja az ítélkezési gyakorlatot, amelyet sztorik és példák tesznek színessé. Megtudhatjuk például, hogy szabad-e egy utcai szemetesre Peugeot logo-t rakni. A magyar kiadás emellett a nemzeti jogot is tartalmazza.


Videók a könyv sajtóbemutatójáról:
Védjeggyel a csúcsra! - sajtóbemutató Pintz Györggyel és Kovács András Péterrel

A teljes videó megtekinthető a YouTube-on.


A sajtóbemutató angolul:

A teljes videó megtekinthető a YouTube-on.


Trade mark genezis as seen by the author Pintz György and presented by Farkas László

A teljes videó megtekinthető a YouTube-on.


A könyv honlapja elérhető itt: http://vedjeggyelacsucsra.hu/
A Pintz és Társai Szabadalmi, Védjegy és Jogi Iroda honlapja: http://www.szabadalmi.hu/

...és hogy miért fontos könyv ez számunkra? Hamarosan kiderül egy következő bejegyzésből!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése