2010. december 4., szombat

Gyakorolj fordítani, vegyél részt egy közösségi fordítási projektben és segíts lefordítani egy egész könyvet!

Szeretnél fordítani? Szeretnél részt venni egy ambiciózus közösségi fordítási projektben? Érdekel, hogy az Internet szabályozása, a szabályozói hozzáállás hogyan érinti az egyének szabadságjogainak érvényesülését? Vegyél részt a L&T Nyílt Fordítás Projektben!

Örömmel jelentem be, hogy az elmúlt napokban alapvetően átalakítottuk a Nyílt Fordítás Projekt működését, lényegesen megkönnyítve az önkéntesek számára a projektben való részvételt! A résztvevők mostantól napi hírlevélben kapják az aznapi feladványukat: egy bekezdést Lawrence Lessig: Code v2 c. könyvéből, illetve az adott rész Google Fordító által készített gépi fordítását; mindössze annyit kell tenniük, hogy az általuk készített fordítást egy válasz üzenetben visszaküldik. Egyszerű, nem?

Ha az aktuális feladvány nem kelti fel a címzett érdeklődését, a levelet nyugodtan törölheti, másnap érkezik a következő feladvány.

Ha valakinek nem tetszik az ilyen e-mail alapú részvétel lehetősége, továbbra is lehetőség van a forrásszöveget tartalmazó Google spreadsheetet közvetlenül szerkesztve részt venni a fordítási projektben.

Aki szeretne részt venni a projektben, jelentkezzen itt! A L&T Nyílt Fordítás Projektről további általános tudnivalók, illetve a Code v2 projekttel kapcsolatos információk elérhetőek itt és itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése